BUCUREȘTIUL

confortabil

De prea mulți ani băgăm miliarde de lei în
subvenția pentru căldură și apă caldă, pentru că evităm să luăm o decizie tranșantă. Este soluția continuei cârpiri a aproape 4.000 km de conducte din care au fost înlocuiți doar 260 de km, ceea ce ne dorim și pentru viitor? Putem accepta ca 6 luni pe an să ne lipsim de confortul apei calde din cauza nesfârșitelor revizii sau retehnologizări? Merită să facem din oraș un permanent șantier? Și dacă vom avea răbdare încă 15 ani ca să finalizăm schimbarea conductelor va veni un moment când vor trebuie modernizare CET-urile și povestea nu se mai termină vreodată.

Actualul sistem de încălzire centralizată nu a fost construit cu gândul la necesitățile oamenilor, ci pentru o industrie care astăzi, în mare parte, nu mai există. Ne-a rămas nouă, celor mulți, să plătim acum ineficiența acestui sistem.

Eu vă propun să lăsăm baltă modelul de a îngropa bani în pământ și de a primi prea puțin în schimb. De aceiași bani putem să montăm centrale termice de apartament în locuința fiecărui bucureștean. Este un lucru care se poate face în timp mai scurt decât oricare altă opțiune. Doar așa vom avea apă caldă și căldură când avem nevoie și la costuri pe care să ni le permitem. Iar banii pe care Primăria va începe să-i economisească după ce nu va mai fi nevoită să plătească subvenții și reparații de conducte pot să primească alte destinații. Pentru oameni și nu pentru fiare care ruginesc în pământ.

Start typing and press Enter to search