BUCUREȘTIUL
educat
Epidemia ne-a arătat cât de vulnerabil este sistemul de educație. Peste 250.000 de școlari și preșcolari împreună cu părinții și profesorii lor așteaptă să vadă cum se va desfășura școala. Chiar dacă orașul are o conectivitate la internet extrem de competitivă și nivelul material al celor mai multe familii permite accesul la o tabletă sau telefon inteligent, soluția școlii online, chiar și parțială, este doar o sacrificare a noului an școlar.
Elevii au nevoie să meargă la școală și, în lipsa unor spații suplimentare care să permită o reducere a numărului de elevi în clasă, soluția este reducerea temporară a numărului de materii. Acest lucru permite organizarea de cursuri în mai multe serii cu participarea tuturor elevilor.
SOLUȚII
- creșterea calității învățământului în școlile din cartiere pentru a nu mai fi nevoie ca elevii să se înghesuie în școlile din zona centrală, ceea ce presupune descentralizare și alocare de resurse;
- extinderea sistemului de after-school;
- combaterea violenței în școli;
- combaterea abandonului școlar prin practicarea sportului organizat în unitățile de învățământ;
- acordarea de burse universitare pentru absolvenții de liceu cu merite deosebite;
- construirea de creșe noi, aproape de locuință sau aproape de locul de muncă, pentru a ușura sarcina părinților;
- solicitare către Guvernul României pentru trecerea în administrarea Primăriei Generale a Palatului Copiilor;
- transferul către primăriile de sectoare a cluburilor copiilor și cluburilor sportive școlare, cluburi aflate în prezent în administrarea Ministerului Educației;
- evenimente pentru orientarea în carieră pentru elevi;
- susținerea unui sistem competițional sportiv școlar și universitar cu rol de integrare socială și de creare de modele în rândul copiilor și tinerilor.