VIZIUNEA

Știm unde vrem să ajungem mai trebuie doar să alegem drumul. Ne așteaptă provocări extraordinare, dar și oportunități de excepție. Va trebui să îmbinăm nevoia de păstrare și consolidare a Bucureștiului istoric cu nevoia de modernizare și de dezvoltare a marelui București.

Această viziune nu este doar rezultatul experienței mele și a colegilor mei, ci mai ales rezultatul a sute de ore de discuții cu arhitecți și urbaniști care studiază dinamica orașului, cu activiști de mediu și de protecție a animalelor. Am preluat idei importante din discuțiile cu medicii și oamenii de cultură. Am apreciat foarte mult aportul mediului universitar. Le mulțumesc tuturor și îi aștept alături de noi în această călătorie. Pentru că este nevoie de fiecare dintre noi ca să putem valorifica fiecare clădire de patrimoniu, fiecare istorie și fiecare poveste care ne leagă de orașul istoric. Fără istorie, fără trecut, riscăm să ne transformăm în niște copii care nu își cunosc părinții.

Simultan, orașul trebuie să-și continue modernizarea pentru a-l face mai primitor pentru fiecare dintre noi. Viața noastră merită să fie și altceva decât o luptă zilnică cu aglomerația din trafic, cu poluarea, cu nesiguranța sau corupția.

Astăzi, Bucureștiul stă pe loc și așteaptă resemnat întâlnirea cu viitorul în loc să meargă cu încredere spre el. Riscăm să ratăm această întâlnire dacă orașul rămâne captiv în interiorul granițelor sale și este privat de capacitatea de dezvoltare pe care o merită din cauza unor interese politice mărunte. Soluția pentru un oraș modern este metropolizarea și dezvoltarea comună, împreună cu județul Ilfov. Această integrare a început deja, cu sau fără voia politicienilor.

Orașul nostru are toate șansele să devină orașul în care să ne placă să ne creștem copiii, pentru că are toate ingredientele necesare: un număr suficient de mare de locuitori bine instruiți, cele mai prestigioase universități ale țării, instituții culturale recunoscute internațional. Bucureștiul produce un sfert din PIB-ul național și are cel mai variat și solid sistem bancar. Aici își au sediile centrale cele mai mari companii din țară și numărul cel mai mare de IT-iști.

DEPINDE DE NOI SĂ FIM CAPABILI SĂ COAGULĂM RESURSELE NECESARE PENTRU DEZVOLTARE.

Start typing and press Enter to search